Ansiomitali

Salpalinjan Perinneyhdistys ry

Salparakentajan ansiomitali

Perinneyhdistys pyrkii toiminnallaan eri tavoin huolehtimaan siitä, että Salpa-aseman rakentamisessa mukana olleet saavat työlleen sille kuuluvan arvostuksen. Yksi muistamisen muoto on Salparakentajan ansiomitali, jota voi anoa perinneyhdistyksen kautta. Se on ensimmäinen virallinen tunnustus Salpalinjan rakentamisessa mukana olleille miehille ja naisille.

Ensimmäiset Salparakentajien ansiomitalit jaettiin vuonna 2001.

Kenelle mitali on tarkoitettu?

Salpa-rakentajan ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on ollut mukana rakentamassa Salpa-aseman linnoitteita toisen maailmansodan aikana. Varsinaisten rakentajien lisäksi ansiomitalin ovat oikeutettuja saamaan myös huolto- ja muissa tukitehtävissä toimineet.

Pitkäaikaisesta ja tuloksellisesta työstä Suomen toisen maailmansodan linnoitteiden hyväksi toimineelle henkilölle voidaan myöntää Salpa-rakentajan ansiomitali tai Salpa-rakentajan ansiomitali hopeisena.

Ansiomitali voidaan myöntää myös edesmenneelle, Salpa-rakentajan ansiomitalin myöntöehdot täyttävälle henkilölle. Ansiomitali luovutetaan näin ollen yhdelle edesmenneen omaiselle säilytettäväksi muistoesineenä.

Anominen

Salparakentajan ansiomitalia anotaan alla olevalla Salpa-rakentajan ansiomitalin anomuslomakkeella.

Salpa-rakentajan ansiomitali voidaan kuitenkin myöntää myös anomuksetta henkilölle, joka on tehnyt pitkäaikaisesti tuloksellista työtä Suomen toisen maailmansodan linnoitteiden hyväksi.

Yhdistyksen hallitus käsittelee saapuneet hakemukset säännöllisin väliajoin ja ilmoittaa päätöksestään kirjallisesti mahdollisimman pian hakijalle.

Ansiomitali ja sen mukana tuleva myöntökirja voidaan lähettää postitse tai luovuttaa henkilökohtaisesti (tai hakijan edustajalle) päätöksen mukana ilmoitettavassa juhlassa.

Ansiomitali (SALRAM)

Ansiomitalissa on kuvattuna Suomen leijona, jota kiertää teksti: vapaaehtoisesti isänmaan hyväksi. Ansiomitalia kannetaan vihreässä 30 mm leveässä nauhassa, jonka keskellä 10 mm:n levyinen raita ja tämän keskellä kaksi 2 mm:n levyistä punaista raitaa 3 mm:n etäisyydellä toisistaan. Nauhan yli kulkee solki, jossa on Salpatunnus ja teksti Salpalinja.

Salpa-rakentajan ansiomitalista käytettävä lyhenne on SalRAm ja hopeisen ansiomitalin lyhenne SalRAm hop.


Kantaminen

Salpa-rakentajan ansiomitalia ja Salpa-rakentajan ansiomitalia hopeisena kannetaan kunniamerkkinä muun isänmaallisen toiminnan muistomitalien ja –ristien tapaan. Kannettaessa ansiomitalia muiden kunniamerkkien kanssa kantojärjestys, mikäli Suomen ritarikuntien antaman ohjeistus ei muuta edellytä, määräytyy merkkien perustamisvuoden mukaan.

Mikäli henkilölle on myönnetty sekä Salpa-rakentajan ansiomitali että Salpa-rakentajan ansiomitali hopeisena, kannettaan vain arvokkaampaa, hopeista ansiomitalia.

Mitalin saajan tiedot

Esitämme / Esitän alla mainitulle henkilölle Salpa-rakentajan ansiomitalia

Please type your full name.
Please type your full name.
Pakollinen kenttä
Invalid Input
Invalid Input

Perustelut



Invalid Input
Invalid Input
Please type your full name.
Please type your full name.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Esityksen tekijän tiedot

Please type your full name.
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Invalid Input

Salpalinjan Perinneyhdistys ry

Salpalinjan perinneyhdistys ry
c/o Osmo Havuaho
Riihitie 3, 49900 Virolahti

Y-tunnus 1789219-9

Lisätietoja

Voit tutustua Salpalinjaan monissa muissa kanavissa. Aiheesta löytyy paljon kirjallisuutta sekä muuta mielenkiintoista materiaalia.

Copyright © 2021 Salpalinjan perinneyhdistys ry. All rights reserved.